lunes, 12 de septiembre de 2011

L’enhorabona a la Germandat del Crist dels Afligits

Per Josep Aledón

Ahir vaig ser testic d'un acte que em va produir una grata sensació: la trobada al cor del Canyamelar de dos entitats del barri amb una gran solera: la Germandat del Santíssim Crist dels Afligits iel més que centenari celler "Casa Montaña". Amfitriona la primera i representada per diversos dels seus directius (Vicent Sobrino, Vicent Sánchez, Amparo Crespo i José Angel Crespo) i convidada la segona i representada pel seu actual propietari Emiliano García, van celebrar la permanència en actiu d'aquella primigènia "tenda de vi", que és com es deia als cellers per aquelles calendes, doncs va serfundada ni més ni menys que el 1836, al mateix temps que es constituïa en Ajuntament Constitucional el, per a nosaltres, llegendari Poble Nou de la Mar.
La Germandat del Stm. Crist dels Afligits va segellar esta celebració amb la concessió de la "Creu del Canyamelar" a "Casa Montaña".

El Poble Nou del Mar va ser absorbit per la ciutat de València en 1897, deixant només un lleu record en aquells que ens preocupem - i ocupem - per ajudar a fer este actual barri de la ciutat méshabitable, desitjant que arribe a ser cada vegada més acollidor per a la gent de bé. No ha passat lo mateix amb "Casa Montaña”, puix segueix tenint hui, amb els seus 175 anys , una salut envejable,atrevint-me a assegurar que està millor que mai, puix Emiliano l'ha situat en un pla que va més enllà del local i nacional. Puc donar fe d’iaxó, quan un grup de joves enginyers alemanys, txecs i romanesosdel sector de l'automoció em parlaven i no acabaven de les tapes i els vins - i de l'atenció rebuda - que van degustar l'any passat en el celler canyameler d’Emiliano García.

L’enhorabona puix, a la Germandat del Crist dels Afligits i a este gran ambaixador de la cultura enológica i gastronómica canyamelera, valenciana i espanyola que és Emiliano García.

No hay comentarios:

Publicar un comentario